Omgeving

Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen2019-02-07T10:19:13+00:00

Verken de mooie, bosrijke omgeving

Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen vanaf Resort de Arendshorst

Resort de Arendshorst ligt in een natuurgebied van 200 hectare, midden in het Overijsselse Vechtdal, omsingeld door water, bossen en weilanden. Resort de Arendshorst is daarom het ideale startpunt voor prachtige fiets- en wandeltochten of een mooi punt om een rustpauze te houden.

Vechtdal Overijssel

De Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar u nog volop ruimte en rust vindt. Een gebied dat zich uitstekend leent voor stevige wandelschoenen en een rugzak gevuld met streekproducten, maar waar u ook heerlijk kunt fietsen, kanoën of gewoon een mooi dorpje of stadje kunt bezichtigen.

Knooppuntennetwerk

Resort de Arendshorst ligt direct aan een fietspad dat aangesloten is op het knooppuntennetwerk.U kunt door middel van het knooppuntennetwerk uw eigen fietstocht samenstellen. Zo kunt u zelf de mooiste plekjes uit het Vechtdal verkennen door middel van knooppunten. Voor de wandelaars zijn er de lange afstands-wandelpaden. ER zijn speciale paaltjes met verschillende blokjes die duidelijk de route aangeven. Wilt u zich goed voorbereiden op uw fiets- of wandeltocht of vindt u het handig om ook onderweg een kaart van de fiets- en wandelpaden in het Vechtal in uw zak te hebben? Geen probleem. Bij de receptie is de actuele knooppuntenkaart van de omgeving verkrijgbaar.

Verrassend fietsen en wandelen

Het Vechtdal is een uitgestrekte omgeving waar u veel verschillende landschapstypen aantreft. Dit maakt het Vechtdal tot een geweldig gevarieerd fiets- en wandelgebied waar u na iedere bocht weer verrast wordt door het landschap. Wat dacht u van een fiets- of wandeltocht door het idyllische landschap met zijn pittoreske buurtschappen, eeuwenoude rietgedekte boerderijen en vele dieren zoals reeën, ooievaars, hazen, konijnen, dassen, uilen en vele andere verschillende vogels? Fietsen en wandelen met uitzicht op de rivier de Vecht behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Fietsen vanaf Resort de Arendshorst

Het fietspad dat is aangelegd door Varsen loopt direct langs Resort de Arendshorst. De ideale uitvalbasis voor uw fietsvakantie of wandelvakantie in het Vechtdal te Ommen. Vanaf Resort de Arendshorst kunt u, kronkelend door de weilanden, bossen, langs een arm van de Vecht en via de fietsbrug naar het gezellige stadje Ommen fietsen. Ten zuiden van Ommen vindt u de Lemelerberg en de Archemerberg. De Lemelerberg en Archemerberg vormen een prachtig natuurgebied met bos, heide en rotsen. Ideaal voor een mooie wandeling om te genieten van het prachtige uitzicht.
Wanneer u de andere kant van het fietspad volgt, komt u via bospaadjes en zandweggetjes terecht bij de Stuw. Daar kunt u de Vecht oversteken naar het kleine dorpje Vilsteren. Het prachtige Huis Vilsteren en de katholieke Willibrorduskerk zijn de moeite waard om eens te bezichtigen. U kunt eveneens het pad volgen langs de Vecht richting Dalfsen. Hier zijn verschillende leuke winkeltjes en terrasjes. Kasteel Rechteren en Huize den Berg zijn goed te bereiken per fiets en zijn onderdeel van de prachtige Kastelenroute. Op de route naar Dalfsen vindt u een uitkijktoren met een prachtig uitzicht over het Vechtdal. Tevens kunt u gratis gebruik maken van het fietspontje.