Omgeving

Vissen

Vissen2019-02-07T10:20:32+00:00

Visstek bij uitstek

Vissen op Resort de Arendshorst

Vissen op de Vecht

Resort de Arendshorst is door de unieke ligging direct aan de rivier de Vecht, een waar paradijs voor vissers. De ruim 900 meter lange oever van Resort de Arendshorst aan de Vecht biedt uitstekende mogelijkheden voor diverse vissoorten.

De Overijsselse Vecht kent een enorm gevarieerd visbestand. U kunt op Resort de Arendshorst vrijwel alle Nederlandse zoetwater vissoorten vangen. Veel voorkomende vissen op de Vecht zijn brasem, winde, voorn, baars en karper. De Overijsselse Vecht is geliefd bij witvissers en vliegvissers vanwege de soms extreem goede vangsten en bijvoorbeeld de schitterende windes die er (vooral in het voorjaar) te vangen zijn.

Ook uitstekende brasemvangsten behoren tot de mogelijkheden. Verder worden paling, snoekbaars en steeds vaker roofblei in de Vecht gevangen.

Veel vissers waaronder ook een aantal zeer bekende, vereerden Resort de Arendshorst al met een visbezoekje. Ook Vis-TV is bij ons te gast geweest. Op onze website treft u regelmatig nieuwe vangstberichten, foto’s en artikelen over het vissen op Resort de Arendshorst.

Vissen met de Feeder

Zeer populair en effectief is het vissen met de feederhengel. U heeft geen extreem zware feeders nodig. Een medium feeder en zelfs lichte pickers volstaan in de meeste gevallen uitstekend. Er worden afhankelijk van de sterkte van de stroming verschillende soorten voerkorven gebruikt. Veelal wordt er op afstanden van 15 tot 25 meter uit de oever gevist met maden, casters pellets en mais. Vooral het vissen met mais in combinatie met een spodmix in de korf is vaak zeer effectief. Er wordt vooral grote brasem, voorn en winde gevangen met de feeder maar zeer regelmatig zijn er bijvangsten van (grote) snoeken en karpers.

Karperen op de Vecht

Er zwemmen prachtige karpers in de vecht, varierend in soort en gewicht.

Ook in de vecht, net als op veel andere wateren in Nederland zwemmen inmiddels karpers die ruim over de 30 ponds grens gaan.

Karperen op de Vecht is echter niet makkelijk. Het gaat om vissen op de rivier met sterk wisselende omstandigheden en dat vraagt vaak om een goede techniek en veel geduld.

De visstand

De Overijsselse Vecht kent een enorm gevarieerd visbestand. U kunt op Resort de Arendshorst vrijwel alle Nederlandse zoetwater vissoorten vangen.

Veel voorkomende vissen op de Vecht zijn; Brasem, Winde, Voorn, Baars en Karper. De Overijsselse Vecht is geliefd bij witvissers en vliegvissers vanwege de soms extreem goede vangsten en bijvoorbeeld de schitterende windes die er (vooral in het voorjaar) te vangen zijn.

Ook uitstekende brasemvangsten (100 kg en meer) behoren tot de mogelijkheden. Verder worden Paling, Snoekbaars en steeds vaker Roofblei in de Vecht gevangen.

Reserveer nu!

Boek uw vakantie bij Resort de Arendshorst

Heerlijk genieten van de natuur in de prachtige omgeving van Ommen, aan de Vecht? Met prachtige fiets- en wandelroutes door de natuur? Wacht niet langer en reserveer nu uw vakantie op Resort de Arendshorst.

Reserveren